
- Готово до відправки
- Код: 10322
Сочевиця червона 1 кг, Україна
89 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- +380 (63) 677-51-41Ігор
Сочевиця червона — невисока рослина, що належить до родини зернобових. Культура складається зі стебла та плодів, у яких містяться зерна. Сочевиця добре росте в регіонах із помірними та тропічними кліматичними умовами. Зараз на світовий ринок культура постачається з Канади, Австралії, Туреччини, Індії, США, Китаю, Ірану, Сірії.
Походження. На території Близького Сходу археологами були виявлені насіння сочевиці в епоху неоліту в єгипетських похованях і в місцях Стародавнього царства. Згідно з давнім египетським письмом, вона вважалася смачним і цінним продуктом і активно використовувалася жителями Стародавнього Єгипту в кулінарії. Кілька пізніше торговцями вона була завалена до Греції, і вже звідти її завезли до Європи.
Зовнішній вигляд. Плоди мають злегка приплюснуту форму розміром не більше 3 мм. Колір плодів може бути світло-червоний, жовтогарячий або темно-рожевий. Зерна червоної сочевиці не мають оболонки, тому вони швидко розварюються.
Смакові характеристики. Червона сочевиця на свій смак схожа на комбінацію смаків гороху, квасолі та горіхів.
Як вживати в їжу. Червона сочевиця активно використовується в кулінарії, оскільки для її приготування не потрібна попередня замочка. Зерна не мають оболонки, з цієї причини маленькі червоні боби добре та швидко розварюються. Червону сочевицю використовують під час приготування супів, пюре, каш та інших гарнірних страв.
Корисні властивості червоної сочевиці
Сочевиця червона має багатий вміст вітамінів А, В, С, Е, P, K і корисних для людини елементів, як-от:
- вуглеводи;
- білки;
- ізофлавоноїди;
- пектини;
- пурини;
- клітковина;
- фосфор;
- мідь;
- калій;
- кальцій;
- цинк;
- залізо;
- фолієва кислота.
Завдяки своєму унікальному складу сочевиця червона має такі цілющі властивості:
- зміцнює імунітет,
- зміцнює нервову систему,
- нормалізує артеріальний тиск,
- позбавляє головного болю,
- нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту,
- запобігає розвитку офтальмологічних захворювань,
- виводить з організму людини токсини,
- покращує стан шкірного покриву,
- сприяє лікуванню патологій печінки,
- запобігає виникненню онкологічних захворювань.
Протипоказання. Червону сочевицю не можна вживати в їжу людям з індивідуальною непереносимістю.
Як вибрати сочевицю червону
Наступаючи до купівлі сочевиці, треба взяти до уваги такі рекомендації:
- На пакованні не має бути слідів конденсату.
- Сочевичні зерна мають бути однакового кольору та розміру.
- У маленьких бобах не має бути слідів гнилі, цвілі, личинок комах.
Як зберігати сочевицю червону
Не можна зберігати довше за зазначений на пакованні терміну придатності. Після закінчення цього терміну у плодах починають заводяться комахи та з'являються грибкові бактерії.
Харчова цінність
Нутрієнт | Кількість | % від норми в 100 г |
---|---|---|
Калорийность | 310 кКал | 18.4% |
Білки | 24 г | 31.6% |
Жири | 1 г | 1.8% |
Вуглеводи | 51 г | 23.3% |
- Ціна: 89 ₴